Najprostsze i najszybsze danie z możliwych. Dobre na lekką, a zarazem sycącą kolację podczas diety. Kaloryczność tej potrawy jest zdecydowanie niska, dla osób
będących na diecie 1000 - 1200 kcal danie to będzie idealne na ostatni posiłek w ciągu dnia.
Mrożonki w okresie zimowym są idealnym rozwiązaniem na dostarczenie do
organizmu odpowiednich ilości witamin i minerałów. Wbrew wielu mitom mrożone
warzywa i owoce, właściwie przechowywane i rozmrażane, zachowują większość
wartości odżywczych. Dlatego w zimowo – jesiennych miesiącach gorąco polecam
sięganie po mrożoną zieleninę. Dodatkowym atutem mrożonek jest możliwość długiego przechowywania oraz skrócenie czasu
przygotowania potraw z ich udziałem.
Wartość energetyczna: 193 kcal
Białko: 13g Tłuszcze: 9g Węglowodany: 15g
|
Składniki na 1 porcję:
- ½ opakowania warzywa na patelnię
- ½ twarożku domowego (Piątnica)
- szczypta koperku
- pieprz, sól, przyprawy prowansalskie
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
Warzywa
wyjąć z zamrażalki i podsmażyć pod przykryciem na rozgrzanym oleju, na patelni
teflonowej. Smażyć mieszając ok. 15 minut. Podawać z twarożkiem doprawionym
koperkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz