Wartość energetyczna: 104,6 kcal
Białko: 4,2g Tłuszcze: 4,6g Węglowodany: 11,6g
|
· Składniki:
·
Pomidory w puszce - 800g - 2 puszki po 400g
·
Włoszczyzna krojona w paski, mrożona – 100g - ok. 1 szklanki
·
Cebula - 100g - 1 duża szt.
·
Olej słonecznikowy - 15g - 1 łyżka
·
Bulion warzywny lub mięsny - 2 szklanki
·
Sól, pieprz, bazylia, papryka słodka lub ostra
·
Mleko 1,5%
– 4 łyżki
Przygotowanie:
Przygotowanie:
·
Cebulę poszatkować, zeszklić na oleju w niedużym
rondelku.
·
Po 5 minutach dodać włoszczyznę, podsmażyć ok. 5
minut, ciągle mieszając.
·
Następnie
dodać pomidory, poddusić ok. 7 minut
doprawić solą, pieprzem, ziołami i papryką
·
Zalać bulionem i doprowadzić do wrzenia
·
Zmiksować w blenderze i przełożyć do miseczek.
Opcjonalnie można dodać po łyżce mleka .
·
Podawać ze świeża bazylią i grzankami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz