30 sierpnia 2011

Jogurt naturalny z bananem i otrębami




Wartość odżywcza: 174,3  kcal
3,5g tłuszczu,   8g białka  27,7g węglowodanów









Składniki:
  • jogurt naturalny 2% tłuszczu - 150g - 1 opakowanie ( np. Danone) 
  • ½ średniego banana = 60g
  • 1 łyżka otrębów granulowanych - 7g

2 komentarze:

  1. Mam nadzieje, że pojawią się przepisy na zdrowe pożywne śniadanka, bo ja na razie cały czas na śniadanie jem płatki owsiane... które zawierają gluten, a którego nie powinno być w moim menu... Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Płatki owsiane zawierają tylko śladowe ilości glutenu(są nim jedynie zanieczyszczone podczas obróbki technologicznej), dlatego jeżeli może pani jeść jego niewielkie ilości nie musi pani wykluczać owsa. Jeżeli stosuje pani dietę całkowicie bezglutenową polecam kaszę jaglaną na śniadanie, jest na prawdę przepyszna;-) Niedługo na blogu pojawi się przepis na śniadaniową wersję kaszki jaglanej!Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń