Składniki:
- 100g filetu z łososia + 1 łyżka koperku, sok z cytryny, sól, pieprz
- 150g dowolnego rodzaju sałaty ( ja użyłam sałaty lodowej) - ok. 6-7 liści
- 50g papryki czerwonej
- 30g Cebuli - 1/2 średniej szt.
- Jogurt naturalny - 75g - 1/2 opakowania 150g
- Czosnek - 1 ząbek, sprasowany
- Koperek - 1 łyżka
- Sól, pieprz, ulubione zioła
Przygotowanie:
- Filet z łososia ułożyć na kawałku folii aluminiowej, skopić cytryną, doprawić solą, pieprzem i posypać świeżym koperkiem. Włożyć do nagrzanego do 180C piekarnika, piec przez 25- 30 minut.
- Sałatę porozdzielać na mniejsze kawałki, paprykę i cebulę pokroić i ułożyć na talerzu
- Przygotować dressing, w niedużej miseczce wymieszać jogurt z czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem
- Na talerz z warzywami położyć łososia, polać sosem czosnkowo - ziołowym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz