30 sierpnia 2011

Sałatka z selera, czerwonej fasoli i kurczaka


Sałatka idealna na przyjęcie lub jako lekki posiłek do pracy. Czas przygotowania jest bardzo ekspresowy, zrobienie całej sałatki zajmie wam ok. 5- 7 minut ;) Warto wypróbować ten przepis, ponieważ jest zdrową alternatywą dla ciężkich sałatek z majonezem. 

Wartość odżywcza 1 porcji: 141 kcal
4,5g Tłuszczów, 16,5 g Białka, 15g Węglowodanów




















Składniki na 2 sycące porcje:

  • 1 mały słoik selera w słoiku np. firmy Rolnik – 370 g(160g produktu bez zalewy)
  • Czerwona fasola z puszki – 75g – ½ puszki
  • Mięso z piersi indyka – 100g – ½ średniej piersi
  • Olej rzepakowy – 1 łyżeczka
  • Jogurt naturalny – 100g – 2/3 szt. + 1 łyżeczka musztardy 
Przygotowanie: 

  • Selera i fasolę odsączyć z zalewy, włożyć do miski
  • Mięso pociąć na małe kawałki i podsmażyć na 1 łyżeczce oleju 
  • Mięso przestudzić i dodać do miski z selerem i fasolą
  • Do miski dodać jogurt, łyżeczkę musztardy i doprawić solą i pierzem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz