29 sierpnia 2011

Makaron ze szpinakiem i kurczakiem

Gotowe w 10 minut !


Wartość odżywcza: 361 kcal
 5g tłuszczu,  40g białka,  39g węglowodanów
Składniki: 
- 200g- szpinaku mrożonego lub świeżego
- ser wiejski 3% - 2 łyżki
- jogurt naturalny 2% - 2 łyżki
- czosnek – 1 - 2 ząbki w zależności od upodobań
- sól, pieprz
- mięso z piersi kurczaka  - 120g – 1 porcja 
- makaron razowy świderki – 40g – ½ szklanki

Sposób przygotowania:
 Mięso z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, podsmażyć na patelni grillowej lub teflonowej bez tłuszczu. Szpinak podsmażyć na patelni, dodać serek wiejski, czosnek, doprawić solą i pieprzem, dodać 2 łyżki jogurtu naturalnego. Makaron ugotować wg. instrukcji na opakowaniu. Wszystkie składniki połączyć razem i gotowe! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz