Wartość odżywcza: 361 kcal 5g tłuszczu, 40g białka, 39g węglowodanów |
Składniki:
- 200g- szpinaku mrożonego lub świeżego
- ser wiejski 3% - 2 łyżki
- jogurt naturalny 2% - 2 łyżki
- czosnek – 1 - 2 ząbki w zależności od upodobań
- sól, pieprz
- mięso z piersi kurczaka - 120g – 1 porcja
- makaron razowy świderki – 40g – ½ szklanki
Sposób przygotowania:
Mięso z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, podsmażyć na patelni grillowej lub teflonowej bez tłuszczu. Szpinak podsmażyć na patelni, dodać serek wiejski, czosnek, doprawić solą i pieprzem, dodać 2 łyżki jogurtu naturalnego. Makaron ugotować wg. instrukcji na opakowaniu. Wszystkie składniki połączyć razem i gotowe!
Sposób przygotowania:
Mięso z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, podsmażyć na patelni grillowej lub teflonowej bez tłuszczu. Szpinak podsmażyć na patelni, dodać serek wiejski, czosnek, doprawić solą i pieprzem, dodać 2 łyżki jogurtu naturalnego. Makaron ugotować wg. instrukcji na opakowaniu. Wszystkie składniki połączyć razem i gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz